Sagnsymfoni

SAGNSYMFONI – samtidssagn fra Vadehavet      Gå til galleri >>

 
 


I havestuen bruser højttalerorkestret med et hav af stemmer, og i kælderen kan man fordybe sig i videofortællinger fra Vadehavet. I pigekammeret høres dansende fødder og kvinders og mænds latter, og i køkkenet går snakken, med stemmer fra skabe, skuffer og gemmer.

Nu åbner SAGNSYMFONI på Quedens Gaard i Ribe, som en del af Vadehavsfestival 2010 og Ribes 1300 års jubilæum. Det markeres med en åbningsreception lørdag den 4. September fra kl. 13 – 16, med deltagelse af de fire kunstnere Hans Sydow, Ketil Teisen, Anne Eltard og Gerd Laugesen.

SAGNSYMFONI er et stort installationsprojekt i Quedens Gaard i Ribe, med samtidssagn fra Vadehavsregionen foldet ud som lydinstallationer og videofortællinger. Man kan også opleve SAGNSYMFONI ved fire lytteposter rundt om i Vadehavsregionen: Ved Blåvandshuk Fyr, ved Børsen i Sønderho på Fanø, på Søndergade 39 i Skærbæk og ved Sorgager i Ballum.

Åbningen af SAGNSYMFONI foregår på Quedens Gaard i Ribe lørdag den 4. september fra kl. 13 – 16, og transmitteres af DR Syd i programmet Levende Lørdag. Søndag den 5. september kl. 13 – 15 markeres åbningen af de fire lytteposter ved et arrangement i Ballum, hvor den lokale landsbyforening samtidig åbner deres vandrestier ved Sorgager, og børn fra den lokale skole genfortæller det kendte lokale sagn. Samme dag åbner lytteposterne ved Blåvandshuk, i Skærbæk og i Sønderho. SAGNSYMFONI kan herefter opleves fra den 6. – 12. september fra kl. 10 – 18.

SAGNSYMFONI kan endvidere fra mandag den 30. august opleves som podcast på DR Syds hjemmeside. Her ligger et udvalg af de lydfortællinger som er skabt til installationen på Quedens Gaard, og man kan klikke sig videre til en række af de videoer og tekster som indgår i installationen.

SAGNSYMFONI er støttet af Statens Kunstråd, Vadehavsfestival 2010 og Ribe 1300.

 

For tid og sted se program

 

Idé og arrangement: Lydkunstner og leder af TONESPACE, Hans Sydow 
Arrangør: Vadehavsfestival 2010 og TONESPACE, Syddansk Musik- og Skuespilskole